Smyckestillbehör & skötsel

Hör du till dom som är lite pyssliga och älskar att tillverka egna smycken? Ända sedan pandemieländet startade så har jag gjort mängder med olika smycken för hand. Jag har nog alla smyckestillbehör du någonsin kan tänka dig. Jag tänkte att jag skulle ge dig som är nybörjade i det här med smyckestillverkning, lite goda råd om hur du sköter om dina smyckestillbehör. Som du kanske vet av att ha burit andra smycken genom åren så finns det en del som färgar av sig och som tappar sin glans och färg med tiden. Kanske för att dom ligger mot huden hela tiden t ex. om du har en ring, halsband eller armband eller om du har pärlor som gärna krackelerar. Detta är så klart inget kul men dessvärre är det så som vissa metaller fungerar.

Förvaring av smycken & smyckestillbehör

När du har köpt hem diverse smyckestillbehör så är det jättebra om du stoppar ner dessa i en liten smyckespåse i tyg eller plast och lägger undan påsarna på ett svalt och gärna mörkt ställe. Då trivs smyckena som bäst och du har chansen att förlänga dess hållbarhet. Sedan för att förhindra att fukten kommer i kontakt med eventuella metaller så kan du med fördel stoppa i en sådan där liten kudde som du får med i t ex. läderväskor som du har köpt, en så kalla silicakudde. Du får börja samla på dig små påsar, du kan också sy små egna tygpåsar och stoppa i salt för salt drar till sig fukt. Ett annat alternativ är att skaffa en fuktslukare, klippa upp påsen med materialet och fördela i dina egna påsar och sy igen.

Skötsel av dina smycken

Vad en del inte tänker på när dom bär sina smycken är att det finns kroppsnära ämnen som kan påverka smyckets metall. Det kan vara att du svettas, sprutar på dig ett stänk av din favoritparfym, smörjer in dig med hudlotion eller helt enkelt bara duschar med smyckena på. Därför är det bra om du kommer ihåg att ta av dig alla dina smycken innan du tränar eller duschar eller simmar i en bassäng med klor. Om det trots allt skulle bli missfärgningar på dina smycken så finns det hjälp att få. Det bästa är att skaffa en så kallad putsduk som går att köpa lite varstans i pysselbutiker.

Lycka till med dina smycken och fortsätt att skapa!

Kommentarer är stängda.