Träningsshorts för dam

Vad ska jag tänka på när jag funderar på att köpa ett par träningsshorts för dam? Personligen tycker jag att det är rätt svårt, för man vill ju alltid att vad man än köper ska sitta bra när det är på kroppen. När det gäller just träningsshorts så tänker jag att det kanske är så att jag får köpa flera par beroende på vilket ändamål som de ska användas till. Ett par träningsshorts för dam (och herr antar jag) ska vara bekväma och inte sitta åt på fel sätt och på fel ställe, de ska ha lätt för att bli torra och fram för allt inte kännas äckliga på när dom är blöta. Jag letar alltså efter ett par träningsshorts i syntetmaterial, det vanligaste materialet just med dessa egenskaper jag beskriver ovan är polyester. Men det finns polyester med olika mängd stretch!

Träningsshorts för intensiva aktiviteter

Ett material som du absolut bör undvika om du vet att du kommer att svettas mycket, är bomull. Det kan kännas väldigt skönt att ha plagg med bomull på sig när man tränar, och det är dom också, ända till du börjar svettas. Det som händer med bomull när du svettas är att det suger åt sig all fukt och svett och håller kvar det. Där till så har kläder med bomull väldigt lång torkningstid vilket inte är särskilt behagligt efter att du tränat klart, då blir du lätt kall och fuktig.

Vilken längd på träningsshorts?

Om du kanske är ute och springer mycket och länge så kan det vara skönt med längre träningsshorts med kompressions stöd för låren och musklerna där. Nackdelen som jag själv ser vid användandet av väldigt korta träningsshorts är att det gärna skaver på insidan av låren vid kraftig friktion, det är ganska vanligt att man smörjer med någon form av olja för att friktionen inte ska bli så påtaglig. Själv föredrar jag att ha längre shorts. Ett annat plagg som jag älskar att ha för övrigt när det blir varmt är shorts-kjolen!