Ett starkt ljus på vägen

Nu är det inte direkt ljust utomhus. Känns som solen inte kikat fram sedan i mitten av november i år. Igår var jag på vägen med min Mercedes och rullade tur/retur till Falkenberg. På hemvägen var det ett vägarbete strax innan Stråvalla. Det var mörkt ute men man såg väldigt tydligt gubbarna vid vägarbetet. Undrar om deras bil kanske hade varningsljus eller riktade blixtljus? Det lös i alla fall väldigt tydligt från deras arbetsfordon.

Min bil har vanliga hel- och halvljus, aldrig funderat på att skaffa nya lampor som man sätter på taket eller vid grillen. Jag kan förstå att det finns folk som skaffar varningsljus eller riktade blixtljus, det hjälper till bra med synligheten när man är ute i mörkret och behöver god sikt.

Idag kommer jag testa den nya pizzerian som dykt upp nedanför kontoret. Det är egentligen samma pizzeria som innan, fast det är nya ägare och de har en annan inriktning än förre ägaren. Nu kan man njuta av färska italienska pizzor som bakas i en vedeldad ugn. Vi har gått förbi pizzerian flera gånger, men nu är det alltså dags att låta smaklökarna få njuta av det italienska kökets pizzor.

Pizza och hamburgare är min favoritmat. Jag kan äta dessa två maträtter året runt utan att klaga. Får jag välja endast en pizza blir det Hawaii och ska jag välja en hamburgare blir det cheeseburgare.