En Fender Player Stratocaster lockar

Sitter i bilen mot Halmstad för ett besök hos en husleverantör. För att få tiden att gå lyssnar jag gärna på blandad musik med noter för alla instrument. Vanligtvis lyssnar jag på radiokanaler som Radio Rix, NRJ, Bandit Rock och P1. Sen ett par år tillbaks har tekniken gjort det möjligt att även lyssna på musik direkt från mobiltelefonen. Jag har programmet Spotify och brukar koppla in den i bilstereon när jag vill lyssna på musik eller poddar.

Har funderat på att börja spela instrument och även kollat efter musiknoter för alla instrument jag kan tänka mig börja spela. Gitarr, blockflöjt och trummor är instrumenten som ligger närmast tillhands. Finns en musikaffär inne i centrum jag tänkte besöka i helgen. Har spanat på ett par instrument där och som första inköp blir det en elgitarr. Elgitarr är ett instrument jag funderat på länge och jag kommer nog köpa mig en Fender Player Stratocaster.

En Fender gitarr brukar vara lite dyrare än genomsnittsgitarren, men jag tänker att det är lika bra att satsa på kvalitet om jag ska lägga ned mycket tid på musicerande i framtiden. Kompisen spelar i ett rockband under sommarhalvåret och vi ska börja repa ihop på helgerna i deras studio. Det passar mig perfekt, jag kommer iväg hemifrån och får en bra lokal och musikkollegor att spela tillsammans med.

Skönt att vädret äntligen börjar blir bättre nu. Ska försöka fixa till gräsmattan kommande månad. Den behöver gödslas och rensas från mossa. Vi har fått besök av ett gäng vildsvin för ett par månader sedan. De grävde en del fula hål i trädgårdslandet som jag nu även tänkte fixa till. Vildsvin är ett otyg när de härjar runt i villaträdgårdar, hoppas att jägarna i Sverige kan lyckas få ned vildsvinsstammen kommande år. Om någon jägare skjuter ett par vildsvin köper jag gärna köttet, det ska smaka gott till kokt potatis och brunsås.