Resan till Barcelona

Vi var bara 12 år, hela världen kretsade kring fotboll och vi spenderade all vår vakna tid på att tänka fotboll. Oavsett om det handlade om taktiker, träningstider eller vilka nya fotbollsskor man skulle ha så var fotbollen det enda som gällde. Så var det dags för den årliga resan med fotbollslaget. Som längst hade vi varit på träningsläger i Falkenberg. Det var ett minne för livet, men nu ville vi avancera. Vi skulle till Barcelona.

Tjäna pengar till laget stod det på en affisch som hängts upp i skolan. Vi var flera som tog ner dessa affischer och tog med oss till träningen samma kväll och vi började med att bestämma ett mål. Tränarna var imponerade av oss att vi var så dedikerade, vi skulle inte ge oss – vi ska till Barca!

Pappersprinsen med de många valmöjligheterna

Just Pappersprinsen var det som stolt hade marknadsfört att tjäna pengar till lagret och dem hjälpte oss även att göra upp en plan för hur vi skulle nå vårt mål. Det var trögt i början men allt eftersom började våra nära och kära köpa julpapper för flera år framöver. Dessutom spred det sig att det var just Barcelona vi ville åka till och av någon anledning kände väl människor sig mer tvingade till att bidra då, för att man gjorde det för ett gott syfte.

Det gick lite upp och ner med försäljningen men till slut så var vi i mål. Lite senare än planerat men vi var inte ledsna för det. En tidigmorgon i maj satt 15 taggade 13-åringar på väg till Spanien och Barcelona för att spela fotboll i en vecka, njuta av solen och bara vara stolta över vad vi åstadkommit. Jag kan säga som så att även om Falkenberg bjöd på sol och god glass så gick det inte att jämföra.

Kommentarer är stängda.