Seniorernas rättvisa kränks i vårbudgeten – ekar tomt

Många äldre har haft förhoppningar om någon form av hjälp i vårbudgeten, men det blev tyvärr inte så. Med den ändrade skatteregleringen från i fjol har årskullen 1957 hamnat i kläm, och fler äldre personer måste betala runt 2000kr extra varje månad. Detta är inte rättvist.

Jag hittade artikeln om seniorernas kritik mot vårbudgeten på Expressen.se, https://www.expressen.se/ekonomi/konsument/seniorernas-kritik-mot–varbudgeten-ekar-tom/. Vi måste ta ställning mot detta och kräva rättvisa för de äldre pensionärerna.

Att årskull 1957 har gått miste om den nya regleringen i skatterna är inte rättvist. Det är också oroande att fler äldre måste betala högre skatter varje månad. När man har kommit upp i pension är det inte lätt att få en ökad inkomst, så det är viktigt att regeringen kommer åt orsakerna till de högre skatterna.

Det är uppenbart att regeringen inte bryr sig om de äldre personernas situation. Detta är ett tydligt tecken på bristande omtanke och respekt för äldre, och det är upp till alla oss att stå upp för dem.

Jag är själv 54 år gammal och singel, och har sedan länge haft ett intresse för djur, katter, hundar, kultur, teater och film. Jag är fritidspedagog och bor i en större stad. Jag tycker att det är viktigt att vi alla gör vårt bästa för att försvara de äldre personernas rättigheter. Vi måste försöka att få regeringen att inse att de äldre personerna har rätt till samma skydd och stöd som alla andra.

Vi kan inte bara sitta och se på när regeringen stödjer och skyddar de äldre personerna. Det är vår skyldighet att kräva att regeringen tar ansvar för de äldre personernas situation. Vi kan inte tolerera att de äldre personerna inte får den skydd och stöd som de har rätt till. Det är vår skyldighet att göra allt vi kan för att försvara deras rättigheter.

Jag hoppas att regeringen snart kommer att ta itu med detta problem, och att de äldre personerna får det skydd och stöd som de har rätt till. Det är vår skyldighet att kräva att rättvisa ska upprätthållas.

Kommentarer är stängda.